Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių draugija

QUOTE(AŠA @ 2008 07 31, 20:28)
bet tik ne jūrų druskų rūšys, turbūt schmoll.gif

taip tikrai ne schmoll.gif
Atsakyti
nuo pat ryto galve nebeverda sad.gif
Cituoju VLKK:
Ar taisyklinga rašyti per brūkšnį „0,53 ct/kWh“?

Pasvirojo (įžambiojo) brūkšnio (angl. slash) vartojimą yra aptarusi habil. dr. Nijolė Sližienė (Gimtoji kalba, 1999, Nr. 3, p. 16), taip pat D. Vainauskienė (Kalbos kultūra, 2000, Nr. 73, p. 109–112).

1. Pasvirasis (įžambusis) brūkšnys paprastai vartojamas tam tikrai alternatyvai žymėti (atitinka jungtuką arba). Pvz., tarp telefono ir fakso sutrumpinimų, jei jų numeris tas pats, galima rašyti: Tel./faks. 212 65 75; tarp alternatyvių gramatinių formų ar konstrukcijų, galinčių viena kitą pakeisti: Jis atsikratė įkyraus pašnekovo / įkyriu pašnekovu / nuo įkyraus pašnekovo.

2. Taip pat pasvirasis (įžambusis) brūkšnys vartojamas žymint tam tikras dimensijas, kai reikia nurodyti kokio nors fizinio dydžio santykį su pasirinktos vienetų sistemos pagrindiniais dydžiais, pvz., Vėjas 6–8 m/s (metrų per sekundę).

3. Pasviruoju brūkšniu atskiriama tam tikra informacijos dalis dokumentų indeksuose, kompiuterių programose, bibliografiniuose aprašuose, pvz.: rašto Nr. 35/509; Europos Tarybos direktyva 76/308/EEB; www.vlkk.lt/naujienos.

Aptariamu atveju norima pasakyti, kad viena kilovatvalandė kainuoja 0,53 ct, taigi minėtasis brūkšnys netinka, reikėtų rašyti taip: 1 kWh – 0,53 ct; už 1 kWh 0,53 ct; 0,53 ct už 1 kWh.

KLAUSIMAS: tai negalima rašyti ir 15 ct/min blink.gif juk tai ne alternatyva, ne fizinis dydis (ar čia fizinis... bet kaip tada su ct/kWh g.gifsmile.gif...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 01 rugpjūčio 2008 - 07:40
QUOTE(AŠA @ 2008 08 01, 08:39)
KLAUSIMAS: tai negalima rašyti ir 15 ct/min blink.gif juk tai ne alternatyva, ne fizinis dydis (ar čia fizinis... bet kaip tada su ct/kWh g.gifsmile.gif...

g.gif 15 ct/min negerai dėl tos pačios priežasties, dėl kurios ir 0,53 ct/kWh negerai. Tai nei alternatyva, nei fizinis dydis... Ar aš kažką ne taip suprantu g.gif

P. S. Koks nuostabus dalykas yra atostogos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 01, 10:19)
g.gif 15 ct/min negerai dėl tos pačios priežasties, dėl kurios ir 0,53 ct/kWh negerai. Tai nei alternatyva, nei fizinis dydis... Ar aš kažką ne taip suprantu g.gif

jau atostogauji? oi, o aš su klausimais doh.gif
supratai gerai, aš (mes su kolege) išvedžiau tokią analogiją, kad, jei negerai 0,53 ct/kWh, tai turi būti negerai ir 15 ct/min... nors man akiai įprasta ir tas, ir anas...
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 01, 11:19)

Ar jau ruošiesi atostogauti?
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 01, 11:26)
jau atostogauji? oi, o aš su klausimais doh.gif
supratai gerai, aš (mes su kolege) išvedžiau tokią analogiją, kad, jei negerai 0,53 ct/kWh, tai turi būti negerai ir 15 ct/min... nors man akiai įprasta ir tas, ir anas...

Atostogauju jau nuo vakar ax.gif
QUOTE(Kedrė @ 2008 08 01, 11:26)
Ar jau ruošiesi atostogauti?

Aha, ruošiuosi savaitei pabėgt nuo jūsų blush2.gif
Atsakyti
sveikinimai sulaukus atostogų smile.gif kaip tik ir oras super wink.gif
P. S. tai ar mes teisios dėl analogijos... čia paskutinis klausimas per atostogas... daugiau nebesiknaisiosim po vlkk puslapį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 01, 11:33)
Atostogauju jau nuo vakar ax.gif

Aha, ruošiuosi savaitei pabėgt nuo jūsų blush2.gif

Ek, pavydžiu. verysad.gif Na, nieko, ir mano atostogos kada nors bus.
Gero poilsio! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 08 01, 11:35)
kaip tik ir oras super wink.gif

Gaila, kad ten, kur keliausiu, nestebuklingus orus žada cool.gif
P. S. tai ar mes teisios dėl analogijos...

Taip, teisios smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kedrė @ 2008 08 01, 11:47)
Na, nieko, ir mano atostogos kada nors bus.

Kodėl tik kada nors mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 08 01, 10:48)
Gaila, kad ten, kur keliausiu, nestebuklingus orus žada cool.gif

Taip, teisios smile.gif

Ačiū 4u.gif
P.S. tada jau nieko šiam gyvenime nesuprantu schmoll.gif visur mirgėte mirga reklamos 15 ct/min ir ką g.gif
Papildyta:
oras yra ne viskas, nusiteikimas viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 01 rugpjūčio 2008 - 10:59
QUOTE(AŠA @ 2008 08 01, 11:53)
P.S. tada jau nieko šiam gyvenime nesuprantu schmoll.gif visur mirgėte mirga reklamos 15 ct/min ir ką g.gif

Reklamos tai jau tikrai nieko nereiškia schmoll.gif Pvz. dabar visas Vilnius mirga eko-žmogus doh.gif
oras yra ne viskas, nusiteikiamas viskas

Ir aš sakau, kad kai yra noro, nėra blogo oro biggrin.gif
Atsakyti
gerai pailsėk wink.gif
Atsakyti