Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR.22

QUOTE(@KIMIRK@ @ 2014 03 29, 21:32)
mergaites,labas vakaras,kas galit priminti kokia formule skaiciuojasi kompensacija uz sildyma ir vandeni.

Radau savo zinute, tik cia pajamos 2400Lt, jus savo pajamas imkite 4u.gif

QUOTE(Reginok @ 2013 10 03, 17:40)
Radau del sildimo kompensacijos:
ištikrųjų reikia iš bendrų grynųjų pajamų atimti 350lt/1 asmeniui, tai jei pvz. šeimoje 4 asmenys tai bus 1400lt, ir to skirtumo, galite mokėti 20%, likusius kompensuoja, aišku dar priklauso ar yra viršplotis, koks kitas turtas, ir pan.
Bet jeigu 4 asmenų šeima gyvena pvz 60kv. bute, jų pajamos 2400lt į rankas, tai mokėti jiems reiktų tiek: 2400-(350x4)=1000x20%=200Lt.
Del vandens: uz karsta yra nedaugiau 5%, reiskia jusu pajamos 2400*0,05=120Lt galite moketi, uz salta 2%- 2400*0,02=48Lt
Karstam vandeniui yra normatyvai:
karšto vandens normatyvas būste gyvenamąją vietą deklaravusiems arba būstą nuomojantiems asmenims:
1,5 kubinio metro pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui arba vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
1 kubinis metras antram bendrai gyvenančiam asmeniui per mėnesį;
0,5 kubinio metro trečiam ir paskesniems bendrai gyvenantiems asmenims per mėnesį;

Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 03 28, 15:00)
Sveiki, Atejau su beda, nes nzn kur kreiptis. šiuo metu pas mane galvoje labai didelis chaosas vyksta.
Žodžiu, kitą antradienį t.y. balandžio 1 dieną, su vyru važiuojam rašyti pareiškimo dėl skyrybų. Visos priešistorės nepasakosiu kaip ir kodėl. Bet esmė tame, kad balandžio 7 dieną, reikės eiti į seniūniją ir prasitęsti dokumentus dėl socialinės pašalpos gavimo + už šildymą bei karštą vandenį dokumentų pratęsimas. Tai dabar kaip man elgtis. Ar aš turiu seniūnijoje pasakyti kad mes skiriamės su vyru? ir ar tada pašalpa bus sustabdyta?
Kaip vyksta tokie procesai?

4u.gif
Atsakyti
siuo metu gaunu soc.pasalpa 550lt(2 vaikai nepilnameciai,dukra pilnamete bet istojusi mokintis),klausimas-jei dukra isidarbintu per vasara pusei ar pilnu etatu,soc.pasalpa nuimtu ar perskaiciuotu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2014 03 30, 02:28)
Radau savo zinute, tik cia pajamos 2400Lt, jus savo pajamas imkite 4u.gif

aciukas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamka35 @ 2014 03 30, 14:32)
siuo metu gaunu soc.pasalpa 550lt(2 vaikai nepilnameciai,dukra pilnamete bet istojusi mokintis),klausimas-jei dukra isidarbintu per vasara pusei ar pilnu etatu,soc.pasalpa nuimtu ar perskaiciuotu? 4u.gif

Jeigu uzdirbtu maziau nei 350 lt,tai jos pajamos prisipliusos prie jusu ir tada arba mazesne soc.pasalpa bus arba visai jos negausit.
Jeigu dirbs pilnu etatu,tai ji jau skaitysis viena gyvenanti ir prie jusu nebus priskirta,tada perskaiciuos pasalpa jums 3-ms arba nuims,jeigu virsis 350 lt/zmogui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 kovo 2014 - 10:41
QUOTE(uoga 3 @ 2014 03 25, 16:36)
Bent jau man darbo birzoje,kai pasakiau apie savo uzkreciama liga,pasake,kad negaledavo dirbti tik sergantys atvira tuberkulioze,dabar pasirodo jau ir su ja galima.  g.gif
O del viesuju darbu seniunijoje,bent pas mus,tai pakalbejau,kad sergu,neturiu jegu vaikscioti ir siuksliu rinkti,tai man dave darba su dokumentais. rolleyes.gif

keista, sergant tuberkulioze, duodamas neigalumas, kiek procentu nezinau, bet duodamas
Atsakyti
Laba diena, gal man galėsit atsakyt...

pensininkė moteris gauna kompensacija uz sildyma ir vandeni. Bet dabar gavo dividendų už akcijas, netikėtai. Nes pati net buvo pamiršus, kad po vyro mirties paveldėjo akcijas.
Noriu paklausti ar tie dividentai jau įeis į gaunamas pajamas, kai skaičiuojasi kompensacija? Tai gali būti, kad jinai negaus kompensacijos? Ir ar akcijos į tai kažkaip ir įskaičiuojamos?

Labai būsiu dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2014 03 31, 15:09)

pensininkė moteris gauna kompensacija uz sildyma ir vandeni. Bet dabar gavo dividendų už akcijas, netikėtai. Nes pati net buvo pamiršus, kad po vyro mirties paveldėjo akcijas.
Noriu paklausti ar tie dividentai jau įeis į gaunamas pajamas, kai skaičiuojasi kompensacija? Tai gali būti, kad jinai negaus kompensacijos? Ir ar akcijos į tai kažkaip ir įskaičiuojamos?

Taip.Arba perskaiciuos kompensacija arba negaus visai.

"Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?
dividendai;"
http://www.socmin.lt...yventojams.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 kovo 2014 - 14:26
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 03 31, 15:25)
Taip.Arba perskaiciuos kompensacija arba negaus visai.

"Kokios pajamos įskaitomos į pajamas skiriant socialinę pašalpą ir kompensacijas?
dividendai;"
http://www.socmin.lt...yventojams.html

Labai ačiū už tokį greitą atsakymą. Dar kilo klausimas blush2.gif O jei tie dividendai gulėjo pas ją jau senai, ji nežinojo. Tik šiandien sužinojo, ar nereiks grąžinti ką jau kompensavo?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 31, 14:03)
keista, sergant tuberkulioze, duodamas neigalumas, kiek procentu nezinau, bet duodamas

Tikrai nesidomejau,parašiau tik tai ,ka man sake. mirksiukas.gif

QUOTE(Naira @ 2014 03 31, 14:09)

Nieko nesakykit del tu dividentu ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 03 28, 15:00)
Sveiki, Atejau su beda, nes nzn kur kreiptis. šiuo metu pas mane galvoje labai didelis chaosas vyksta.
Žodžiu, kitą antradienį t.y. balandžio 1 dieną, su vyru važiuojam rašyti pareiškimo dėl skyrybų. Visos priešistorės nepasakosiu kaip ir kodėl. Bet esmė tame, kad balandžio 7 dieną, reikės eiti į seniūniją ir prasitęsti dokumentus dėl socialinės pašalpos gavimo + už šildymą bei karštą vandenį dokumentų pratęsimas. Tai dabar kaip man elgtis. Ar aš turiu seniūnijoje pasakyti kad mes skiriamės su vyru? ir ar tada pašalpa bus sustabdyta?
Kaip vyksta tokie procesai?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 03 31, 15:26)

Nereikia savo to posto atkelineti,matyt niekas nežino ,todel ir neatsako. mirksiukas.gif
Atsakyti